A hiány játékosa

Ma valahogy mindennek a hiánya jut eszembe. Talán mert halottak napja van, talán mert ma megálltam egy pillanatra és megnyugvás helyett inkább űrt érzek.
Hiányzik a gyermekkorom, a gondatlan kellemes hétvégék, mikor a nagymamáim és nagypapáim felváltva vigyáztak rám, vagy a szüleimmel az erdőt jártuk és minden vasárnap ebéd után természetfilmeket néztünk távoli országokról, különleges állatokról, tudományos felfedezésekről. Ülök a kellemes, meleg, gyertya és sütemény illatú otthonomban, hallgatom ahogy a másik szobából a gyerek meg az apja tanakodnak valamiről. Látom a teraszon ahogy a közösen faragott tökfejben pislog a láng, eszembe jut mennyi móka és kacagás töltötte be a lakást tegnapelőtt mikor Lilla és a kis barátai kinevették a félelmet és a halált, és milyen jó volt a barátok körében tegnap együtt vacsorázni, mindent kidumálni kifulladásig. 
Mégis valahogy olyan mély szomorúság lengi be az egészet. Nehéz időszakon vagyok túl és azt hiszem elég is belőle, csak kár hogy nincs ilyen opció. Hiányzik az a nyugalom, mikor valahogy azt érzem, hogy nem eshet bajom és senki másnak sem akit szeretek. Hiányzik a régi munkám, a gyerekek a mindennapjaimból, a hülye papírhalmok helyett. Hiányzik a nagymamám pedig már több mint 10 éve ment el búcsú nélkül. Hiányzik a sebezhetetlenségem, a törhetetlenségem. Hiányzik a "minden rendben lesz" és a "csak tudják hogy mit csinálnak" érzés. 
Nem szép dolog panaszkodni ha nincs semmi baj de én ilyenkor veszem észre mit veszítek egy-egy elsőre nyertesnek tűnő csatában a sors ellen, mikor a kiosztott lapokkal játszom, amiket sajnos nem én hívok le. Sokszor nyerek, keményen tudok küzdeni, csak valami elvész. Mintha a bennem lobogó lángokból kialudna néhány, és már nem akarom bezárni a gyerekszoba ajtaját éjszakára, nem akarom egyedül töltetni az ebédidőmet, nem nevetek ha valami csak nekem vicces. Lassan lassan, kihal belőlem az a rész ami a gyermekkoromra emlékeztet és átveszi a helyét a játékos aki az osztott lapokra koncentrál, de hiába nyer, mert mindig magából veszít el egy darabot. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TITOK

A kitűnő bizonyítvány NEM szégyen!