Bizioszás - állomás mérőléccel

Kedves szülők!
Felismerjük a képen a szereplőket? Igen, ők a gyerekeink. Itt pont olyanok mint egy nagy csapat földre szált angyal. 😇

De tudjuk milyenek valójában ugye? 
Igen, pont olyanok. Imádnivaló, kedves, földre szállt angyalok, akik néha próbára teszik a türelmünket de a legszebb ajándékok akiket kaphattunk a világon. 
Gondoltam szólok még most, mert jövő hét végén bizi osztás. Lesz sok kitűnő és jeles, sok szép jó bizi. De biztos lesz néhány amelyik csak közepeske, vagy belecsúszik pár kettes. 
Mi legyen?😥 Szerintem semmi, mert már mindegy. Nem valami nagy öröm, ha rossz a bizi mert mindenki tökéletes gyerekre vágyik, de olyat én még nem láttam. Mostanában trend azt játszani hogy a kitűnők úgysem lesznek sikeresek mert a kilógók a zsenik, de lássuk be az ő bizijüket mégsem kell magyarázni. 

Szóval megmondom mi legyen. Puszi, ölelés és nyári szünet. Néhány komolyabb beszélgetés hogyan lehetne segíteni hogy jövőre jobb legyen. De légyszi légyszi ne legyen nyári büntető matek vagy előkészítő biokémia. Nem segít, már láttam. Kipihent és boldog gyerek = jó teljesítmény.
Jöhet a keresztkérdés, mi legyen ha bukta van? Mi más, mint nyilvános kivégzés! Ja nem. Legyen tervszerű tanulás, puszi, ölelés és nyári szünet.
A gyerek nem az ami a biziben van, és a bukta nagyon ritkán szól a gyenge képességekről. Sok mindenről szól, de az biztos nem a gyerek egy tulajdonsága. Attól ő még ugyanaz a cuki, aki oviban a körberajzolt kis tenyerét adta nekünk anyák napjára.🙋 De szerettük...ugye? 

Ne felejtsük el hogy ez a nagyra nőtt, lusta, lakli kölyök, ugyanaz a kicsi. Néha előbújik, ha elfelejtkezik magáról és az ölünkbe fekszik, vagy olyan őszintén mondja ki a lényeget, hogy beleszakad a szívünk. Ismerjük őt ugye? 
Nem, ne mentsük fel ha hibás, mert nevelni kell még, de gondoljuk végig hol a hiba és magyarázzuk meg mit kell tennie. És szeressük nagyon, mert az iskola nem a világ, bármennyire is úgy tűnik sokszor. Ez csak egy állomás, egy mérőléccel. Nem a vége valaminek, hanem maga a folyamat: nehéz, de rendkívül tanulságos. Egyszóval kedves szülők emlékezzünk saját bizinkre, saját nyarainkra meg kicsit Pál apostolra is: Minden dolgotok szeretetben.... :) sok sikert

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TITOK

A kitűnő bizonyítvány NEM szégyen!

A hiány játékosa